AJANKOHTAISTA SEURAKUNNASSA

YÖKONSERTTIIN

Kosken kirkossa on torstaina 21.6. kesän ensimmäinen yökonsertti, jossa esiintyvät Jouko Nurmi, tenori ja Hannu Ilola, urut. Ohjelmassa on mm. Cesar Franckin urkumusiikkia sekä Oskar Merikannon, Ilmari Hannikaisen, Taneli Kuusiston ja Georges Bizet´n upeita lauluja. Konsertti alkaa klo 21 ja siihen on vapaa pääsy, ohjelmavihkosen saa 10 eurolla. Tervetuloa!

Musiikkia kirkossa ja kappelissa kesä 2018 kuvana.jpg

JUHANNUS KOSKEN TL SEURAKUNNASSA

Pe 22.6. Pelargonia.jpg
Juhannusaaton vietto Liparilla (Liparintie 95): saunat lämpiminä klo 16-, lipunnosto ja hartaus klo 18. Saunomista, uimista, makkaranpaistoa ja yhdessäoloa jatketaan vielä lipunnoston jälkeenkin. Tervetuloa!

La 23.6.
Johannes Kastajan päivä, "Tien raivaaja". Klo 10 Messu kappelissa: Hietalahti, Ilola.

Su 24.6.
5. sunnuntai helluntaista, "Armahtakaa!"
Viikkolehteen oli eksynyt tähän kohtaan virheellinen kellonaika, jumalanpalveluksen tyyppi ja osoite, eli jokseenkin kaikki meni pieleen... Tässä oikeat tiedot:
Klo 18 Iltakirkko Marttilassa Vättilän rukoushuoneella (Härkätie 418). Ei jumalanpalvelusta Koskella.

Rauhallista ja kaunista juhannusta Kosken Tl seurakunnasta!

KESÄ JENNYNTUVALLA

Lähetyskirpputori Jennyntupa on avoinna kesäkeskiviikkoisin klo 9-12. Tuvalla voi tehdä edullisia löytöjä ja istahtaa hetkeksi juomaan kupponen kahvia tai teetä. Kirpputorin myyntituotto käytetään lähetystyön hyväksi. Tervetuloa!

20170628_112045.jpg

KESÄRETKI KÖYLIÖÖN

Tiina-diakonin kotimaisemiin tehdään kesäretki perjantaina 6.7. Mukaan mahtuu 48 ensimmäistä ilmoittautunutta. Matkan hinta on 35 € ja se sisältää kuljetuksen, teatterilipun, lounaan ja kahvit. Lisätietoja retkestä saat alla olevasta mainoksesta tai Tiina-diakonilta.

aRetki Köyliöön kuvana.jpg

VIRASTON AUKIOLOAJAT

• tiistaisin klo 9-14 ja
  • torstaisin klo 12-16.
Virastoon voi ottaa yhteyden puhelimitse, p. 044 474 3414 tai sähköpostilla, osoite koskentl.seurakunta(a)evl.fi. Meidät tavoittaa myös Facebookista.

KIRKKOVALTUUSTOT YHDISTYMISEN KANNALLA

Sekä Kosken Tl että Marttilan seurakunnat ovat tehneet päätöksen esittää tuomiokapitulille, että molemmat seurakunnat lakkautetaan 1.1.2019 lukien ja tilalle perustetaan uusi, yhteinen Martinkosken seurakunta. Koskella kirkkovaltuusto teki maanantaina 12.3. asiasta yksimielisen päätöksen. Yhdistymisasia etenee ensin tuomiokapituliin ja sieltä Kirkkohallitukseen, joka lopulta päättää uudesta seurakuntajaosta.

TIEDOTE 5. helmikuuta 2018:

KOSKEN TL SEURAKUNNAN ja MARTTILAN SEURAKUNNAN YHDISTYMISTÄ VALMISTELEVA OHJAUSRYHMÄ

Seurakuntien yhdistymistä valmistelevan ohjausryhmän työn ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen.

Ohjausryhmä esittää molempien seurakuntien kirkkoneuvoston käsiteltäväksi ja sitten kirkkovaltuustojen hyväksyttäväksi yhdistymissopimuksen. Kirkkovaltuustot kokoontuvat torstaina 8.3.2018. Jos yhdistymissopimus hyväksytään molemmissa seurakunnissa, asia etenee Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin ja sitten kirkkohallitukseen, joka tekee asiassa lopullisen päätöksen. Ohjausryhmän valmistelema yhdistymissopimus sisältää sellaiset asiat, jotka kirkon lainsäädännön mukaan edellytetään. Ohjausryhmä on ehdotuksessaan yksimielinen.

Yhdistymissopimuksen pääkohtia ovat seuraavat:

- Kosken Tl seurakunta ja Marttilan seurakunta yhdistyvät 1.1.2019 ja muodostavat yhden yhteisen seurakunnan;
- uuden seurakunnan nimeksi esitetään Martinkosken seurakunta;
- seurakunnan kirkkoherraksi tulee nykyinen Kosken Tl kirkkoherra Tapio Hietalahti ja kappalaiseksi Marttilan kirkkoherra Janne Nurmi;
- molempien seurakuntien kaikki vakinaiset työntekijät siirtyvät uuteen seurakuntaan nykyistä vastaaviin tehtäviin; kaikki työntekijät ovat koko seurakunnan työntekijöitä;
- uudessa seurakunnassa ei ole kappeliseurakuntia; uusi seurakunta on yksi, yhtenäinen kokonaisuus, jossa seurakuntatyötä tehdään ”kahden kirkon ympärillä”;
- vuosi 2018 on seurakunnissa vaalivuosi; marraskuussa toimitettavissa vaaleissa valitaan uudelle seurakunnalle kirkkovaltuusto.

Edellä olevan lisäksi yhdistymissopimukseen on kirjattu asioita seurakuntien rakennuksista, hautausmaista, omaisuudesta ja taloudenhoidosta.

Ohjausryhmän ja myöhemmin asetettavan järjestelytoimikunnan työ sekä seurakuntien työntekijöiden työ jatkuu virallisten päätösten jälkeen monien hallintoon liittyvien asioiden valmistelulla sekä käytännön seurakuntatyön suunnittelulla.

Ohjausryhmän puolesta

Pertti Ruotsalo