AJANKOHTAISTA SEURAKUNNASSA

JOULUMYYJÄISET JA KAUNEIMMAT JOULULAULUTKauneimmat joululaulut.jpg

Lähetystyön perinteiset joulumyyjäiset käynnistyvät sunnuntaina 17.12. klo 16 seurakuntatalolla. Myynnissä on kauniita ja taidokkaita käsitöitä, herkullisia leivonnaisia ja paljon muuta. Myyjäisten tuotto käytetään lähetystyön hyväksi. Tervetuloa jouluiseen tunnelmaan!

Välillä klo 18 käydään laulamassa Kauneimmat joululaulut kirkossa. Tämän vuoden joululaulujen kolehtituotolla tehdään työtä maailman nuorten paremman tulevaisuuden hyväksi.Joululaulujen jälkeen voi vielä palata myyjäisiin.

Kirkkoherranviraston eteisessä on jo näin värikäs myyntipöytä, jonka Jennyntuvan puuharouvat ovat koonneet: tarjolla on kynttiläasetelmia, joulukoristeita, jouluisia kirjoja ja glögilaseja kauniisti pakattuina. Maksaa voit lippaaseen tuntosi mukaan. Tämänkin pöydän tuotto annetaan lähetystyölle.

Lähetyksen myyntipöytä.jpg

SATAVUOTISJUHLAT

Satavuotias Suomi sai ansaitsemansa juhlapäivän eilen Koskella, lämmin kiitos seurakunnan puolesta kaikille juhlaan osallistuneille ja sen järjestelyihin ja toteutukseen aikaansa antaneille! (Kuva: Antti Kesälä)

7122017_121721_0.jpg

MIKÄ SEURAKUNNAN NIMEKSI?

Jos seurakunnat päättävät yhdistyä, uudelle seurakunnalle on löydettävä nimi. Ohjausryhmä päättikin pyytää Kosken Tl ja Marttilan seurakuntien jäseniltä ehdotuksia uuden seurakunnan nimeksi. Nimiehdotukset tulee jättää kirjallisesti Kosken Tl tai Marttilan seurakunnan kirkkoherranvirastoon ennen joulua. Ehdotuksesta pitää seurakunnan nimen lisäksi ilmetä ehdottajan nimi sekä ehdotuksen perustelut.

Lisätietoja antaa ohjausryhmän puheenjohtaja Pertti Ruotsalo, pertti.ruotsalo(a)evl.fi, p. 040 502 0077.

JOULULAHJA LAPSELLE

Nyt on lahjakuusi jo aivan tyhjä, ja ensimmäiset paketit tuotu odottamaan toimitusta oikeisiin osoitteisiin. SUURI KIITOS kaikille teille lämminsydämisille vapaaehtoisille, jotka halusitte saada hymyn vähävaraisten perheiden lasten kasvoille! Pienelläkin avulla on suuri merkitys. 2764.png

Kuusesta napatut lahjatoiveet toimitetaan perille jouluviikolla, joten tuothan omasi meille viimeistään ma 18.12. Hanki ja paketoi kauniisti n. 10-25 euron hintainen lahja, joka on uutta, lapsen ikään sopivaa tavaraa (ei syötävää). Lisää lahjan päälle lappu, josta käy ilmi lahjansaajan sukupuoli ja ikä sekä pieni selvitys lahjan sisällöstä. Lahjan voit palauttaa kirkkoherranvirastoon. Keräyksen järjestävät Kosken Tl seurakunta ja Kosken Tl kunnan sosiaalitoimi.

Ellet nyt ehtinyt osallistua lahjapuukeräykseen, voit vielä halutessasi auttaa vähävaraisia perheitä. Tiina-diakoni ottaa vastaan esim. lahjakortteja ja toimittaa ne perille apua tarvitseville.

Lahja lapselle lahjat.jpg

JOULUAVUSTUKSET

Jouluavustusten haku on päättynyt. Avustuksen myöntämisestä ilmoitetaan hakijoille torstaina 7.12. Lisätietoja jouluavustusten myöntämisestä saat Tiina-diakonilta, 044 474 3413, tiina.kivineva(a)evl.fi.

TIEDOTE 8.11.2017

KOSKEN TL JA MARTTILAN SEURAKUNTIEN YHDISTYMISNEUVOTTELUT ETENEVÄT

Kosken Tl ja Marttilan seurakunnat ovat käynnistäneet neuvottelut, joiden tavoitteena on, että seurakunnat yhdistyvät yhdeksi seurakunnaksi 1.1.2019 alkaen. Neuvottelut käynnistyivät torstaina 7.9.2017, jolloin Kosken Tl ja Marttilan seurakuntien luottamushenkilöt eli kirkkovaltuustojen ja kirkkoneuvostojen jäsenet sekä näiden seurakuntien työntekijät olivat koolla Koskella.

Yhdistymistä valmistelemaan on nimetty ohjausryhmä, jossa on edustajat molemmista seurakunnista. Ohjausryhmän puheenjohtajaksi Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on nimennyt Raision seurakunnan kirkkoherra Pertti Ruotsalon. Neuvotteluissa on tarkoitus edetä niin, että tarvittavat päätökset tehdään molempien seurakuntien kirkkovaltuustoissa huhtikuun 2018 loppuun mennessä.

Seurakuntien työntekijöiden kanssa tulevaa yhteistyötä ovat rakentamassa niin ikään tuomiokapitulin nimeäminä Sastamalan kirkkoherra Ari Paavilainen ja Palvelevan Puhelimen toiminnanjohtaja Päivi Mäntylä.

Ohjausryhmän ensimmäinen varsinainen kokous pidettiin Koskella tiistaina 7.11.2017. Kokouksessa koottiin listaa niistä asioista, joiden säädösten mukaan tulee sisältyä seurakuntien yhdistymissopimukseen. Kirkkovaltuustojen tulee hyväksyä yhdistymissopimus tulevan kevään aikana. Sen jälkeen Kirkkohallitus tekee lopullisen päätöksen seurakuntien yhdistymisestä.

Ohjausryhmä kävi keskustelua yhdistymissopimukseen liitettävistä asioista, mutta päätöksiä näistä asioista ei vielä tehty. Ohjausryhmän työskentely jatkuu joulukuun alkupuolella.

MIKÄ SEURAKUNNAN NIMEKSI?