Kellotapuli (Hämeentie 47)

kappeli.jpg
Tapuli muutettiin siunauskappeliksi vuonna 1947. Kappelissa on istuinpaikat noin 50 hengelle.
Siunauskappelin alttarilla on professori Yrjö Liipolan Kristus-patsas.

Vuonna 1679 rakennetun kirkon kellotapuli tuli käyttökelvottomaksi 1760-luvulla. Niinpä rakennettiin Mikael Piimäsen johdolla uusi kellotapuli vuonna 1777. Kun vanha kirkko purettiin 1817, jäi siitä jäljelle vain nykyisin käytössä oleva tapuli. Muinaistieteellisen toimikunnan ehdotuksesta peltikatto korvattiin paanukatolla.
Sisällä on lautaseinässä teksti:

TÄMÄ: KELLOS:TAPULI / ON RAKETTU: W-O:1777 / JA UUSITTU SEURAKUNNAN TÄYTTÄESSÄ 300 VUOTTA 1947
tapuli.jpg

Ruumiskellariin johtavaa portaikkoa koristaa Olavi Hurmerinnan maalaus, jonka aiheena on kirkkauden kaupunkiin Tuonelan virran yli soudettava vainaja ja rannalle jääneet puoliso ja lapset.
tuonela.jpg

Kellotapuli ja hautausmaa sijaitsevat n. 700 metriä kirkolta Somerolle päin
osoitteessa Hämeentie 47 (Liipolan Taidemuseon vieressä).